Kenmerkend voor Diepop is dat er een warme en open bedrijfscultuur is waar goed voor medewerkers gezorgd wordt. Wij verwennen onze mensen niet maar behandelen ze met respect en vragen om hun input.


Samenwerkingen

Ook zijn wij een samenwerking aangegaan met baanbrekers. Op dit moment hebben wij een aantal mensen van hun bij T&S uitzendbureau kunnen plaatsen, en zijn dus dagelijks aan het werk bij Diepop Waalwijk. Wij verwijzen u graag naar de link van baanbrekers waarin alles word uitgelegt. mocht u als bedrijf belangstelling heben in deze samenwerking met baanbrekers kunt u contact opnemen met Dhr Said Majiti m:0639047063

http://www.baanbrekers.org/warm-onthaal-bij-koel-en-vrieshuis/

 

Kenmerkend voor Diepop is dat er een warme en open bedrijfscultuur is waar goed voor medewerkers gezorgd wordt. “Wij verwennen onze mensen niet maar behandelen ze met respect en vragen om hun input. Iedereen van de ruim 50 medewerkers kan hier eerlijk zijn, als er zaken zijn die beter kunnen dan horen we het graag en zullen we altijd proberen om er iets aan te doen. Er is een voordurend overleg tussen de staf, de beleidsmedewerkers en de productiemensen. Een goed voorbeeld hiervan is het aanbrengen van een verwarmingselement aan de inpakband. "Tijdens het inpakken leunen onze medewerkers er de hele dag tegenaan, deze is nu verwarmd wat het werk aangenamer maakt”, aldus de Man - de Voogd. Dit geldt ook voor de isolatiematten waar de medewerkers opstaan.


Dagelijks zijn er een dertigtal flexkrachten van T&S Group en Tempo-Team en Randstad  werkzaam aan de inpakband. Na vele uitzendbureaus is de T&S Group en Tempo-Team en Randstad  uiteindelijk uitgekozen om voor en met Diepop te werken. Ze respecteren de medewerkers en kijken verder dan het alleen maar uitlenen van personeel. Ze zorgen voor een diepere begeleiding waardoor ook Diepop kan profiteren van een uitgelezen groep min of meer vaste medewerkers die in de loop van de tijd het proces niet alleen kennen maar ook een stuk toegevoegde waarde in de kwaliteit van het door Diepop te verrichten werk kunnen verzorgen.  

Niet al deze medewerkers spreken Nederlands. In het team van de vaste medewerkers is een persoon van Poolse afkomst. Deze persoon heeft heel veel tijd en energie gestoken is het zo goed mogelijk leren van de Nederlandse taal en is hier met vlag en wimpel in geslaagd. 

Een goede integratie in de arbeidsprocessen is een must voor het welslagen van de dienstverlening. Ook als er geen Engels of Duits gesproken wordt dan moet er altijd terug gevallen kunnen worden op de moedertaal. “Dus ook onze flexwerkers kunnen zo altijd input leveren of verbeteringen aandragen”, aldus de Man - de Voogd. Wij beschouwen onze uitzendkrachten als volwaardige werknemers die net zo veel respect krijgen als de eigen medewerkers.

Samenwerkingen